Corona update en FAQ

Corona-update & FAQ

Beste leerkracht,

Wij ontvangen op dit moment veel vragen van leerkrachten over het Eurowijs lesmateriaal. We zetten het even voor je op een rijtje.


Versturen jullie nog lesmateriaal?

Ja, wij versturen zeker nog lesmateriaal. Omdat we in ons verzendhuis ook met minimale bezetting werken, vragen we je rekening te houden met 6 werkdagen verzendtijd. We verzenden alleen lesmateriaal naar postadressen in Nederland.
Als ouder kan je bij ons ook gratis lesmateriaal voor je kind aanvragen. Vul dan bij naam school: Thuisonderwijs in, met daaronder je adres.
Tip voor ouders: neem ook eens een kijkje op de website van Eurowijs Kids (www.eurowijskids.nl) voor leuke filmpjes over geld, extra materialen om te downloaden en korte geldlessen via www.eurowijskids.nl/eurowijs-onlineKunnen jullie het lesmateriaal ook verzenden naar mijn privé-adres omdat de school gesloten is?

Ja, dat kan. Vermeld dan even je privé-adres in het opmerkingenveld.Zijn de lesmaterialen te gebruiken bij bijvoorbeeld online lessen?

Jazeker, de meeste scholen hebben 1x per week een lesmateriaal afhaalmoment voor de leerlingen. Hierbij geeft je het Eurowijs lesmateriaal mee naar huis met de leerling. Je kunt als leerkracht dan bijvoorbeeld de digibordpresentatie online aan de leerlingen aanbieden.Kan ik de digibordpresentatie vooraf inkijken?

Natuurlijk! Dit kan via: www.eurowijs.nl/digibord Heeft Eurowijs nog meer materialen?

Jazeker, onderaan op de homepagina staan enorm veel leuke én gratis downloads die je kunt gebruiken voor extra verdieping.Hoe kan ik de inhoud van de website Eurowijs Kids inzetten in mijn online les?

Je kunt bijvoorbeeld vragen verzinnen waarvan de leerlingen de antwoorden zelf kunnen opzoeken op de website. Ook kan je samen met de leerlingen een filmpje bekijken en hierover napraten, of de leerlingen een filmpje laten bekijken waarvan ze de 3 belangrijkste punten moeten opschrijven. De leerlingen kunnen ook de geldchallenge spelen en je zou kinderen de opdracht kunnen geven een werkstuk te maken over geld met het gebruik van alle informatie op de website van Eurowijs Kids.Hebben jullie nog een extra (online) les voor de leerlingen?

Ja, op www.eurowijskids.nl/eurowijs-online vind je voor alle groepen nog een extra les van ongeveer 10 tot 15 minuten.
En gebruik ook de themabladen op www.eurowijskids.nl/geld/eurowijs-extra-lesmateriaal voor bijvoorbeeld een thuiswerkopdracht.


Ik heb een vraag, idee of aanvulling.

Mail ons gerust via: info@eurowijs.nl.Wij wensen je heel veel plezier en succes met het lesmateriaal.

Namens team Eurowijs

Mirjam & Hilde