Confetti
Bestel nu het gratis lesmateriaal voor jouw groep! Bestel gratis

De scholen zijn weer begonnen!

23 augustus 2017 | Door Hilde Krens De scholen zijn weer begonnen!

In alle dorpen en steden kom je ze tegen: de grote doeken van Veilig Verkeer Nederland met de tekst DE SCHOLEN ZIJN WEER BEGONNEN. Terwijl Midden Nederland momenteel weer naar school gaat, sluit Noord Nederland dit jaar de grote vakantie af. Op maandag 4 september zitten alle kinderen in Nederland weer in de klas en dan begint ook voor Eurowijs ook het ‘echte’ werk.
Ik zeg bewust ‘echte’ werk, waaronder we natuurlijk het versturen van het lesmateriaal verstaan. De voorbereidingen voor het nieuwe Eurowijs schooljaar beginnen voor ons echter al in mei. Dan beginnen we al met het verbeteren en aanpassen van het lesmateriaal. Voor de groepen 1 t/m 8 waren dit een aantal kleine aanpassingen.
Leerkrachten van middelbare scholen gebruikten regelmatig het Eurowijs lesmateriaal voor de leerlingen in de onderbouw. Natuurlijk niet stoer als er dan groep 6 of 7 op je lesmateriaal staat! Daarom hebben we voor deze doelgroep 9 werkbladen ontwikkeld: de euro / betalen / rekenen met geld / jouw geld / geldtype test / valuta / reclame / geschiedenis /veiligheid. Gemakkelijk te geven Eurowijs lessen van ongeveer 45 minuten per onderwerp natuurlijk met een uitgebreide lesbrief en prezi.
En dan terwijl wij allemaal met vakantie waren, werd er enorm hard gewerkt bij onze Eurowijs huisdrukker. Pallets vol werkboekjes, placemats, lesbrieven en klasseposters werden er gemaakt en afgeleverd bij het verzendhuis in Utrecht. Daar werd de ruimte opnieuw ingericht voor het verzenden van nog meer lesmateriaal dit jaar.
Afgelopen schooljaar werkten maar liefst 190.000 leerlingen met het Eurowijs lesmateriaal! Voor ons ook een reden om het bestelproces op de website te optimaliseren. Vanaf 4 september kan je ons gratis lesmateriaal op een nog gemakkelijkere manier via de website aanvragen.

De scholen zijn weer begonnen! Wij zijn er klaar voor!