Privacy & Cookiereglement

Eurowijs en jouw privacy
Je kunt erop vertrouwen dat je persoonsgegevens bij ons in goede handen zijn. Wij vinden het belangrijk dat het duidelijk is hoe we met je persoonsgegevens omgaan. Hoe we hier precies mee omgaan, lees je in dit Privacy & Cookiereglement.

Wat zijn persoonsgegevens?
Persoonsgegevens zijn alle gegevens die, direct of indirect, te herleiden zijn tot jou als persoon. Denk bijvoorbeeld aan je naam, adres, telefoonnummer en emailadres. Alles wat met die persoonsgegevens wordt gedaan, wordt ‘verwerken’ genoemd. Denk aan het verzamelen, bewaren, raadplegen en het verwijderen van persoonsgegevens.

Van wie verwerken we persoonsgegevens?
We verwerken persoonsgegevens van mensen met wie we direct een relatie hebben, hebben gehad of willen krijgen.
Denk aan:
- scholen die zich registreren
- scholen die een gastles aanvragen
- gastdocenten die zich registreren

Wie is verantwoordelijk voor de verwerking van je persoonsgegevens?
Eurowijs is onderdeel van De Volksbank. De Volksbank N.V. (de Volksbank) voert een multimerkenstrategie met ASN Bank, BLG Wonen, RegioBank en SNS. De Volksbank is daarbij de (eind)verantwoordelijke voor het verwerken van je persoonsgegevens. Dit zijn alle ondernemingen die behoren tot de groep van de Volksbank. Wij zullen jouw persoonsgegevens nooit delen met één van de merken van de Volksbank.

Op basis van welke rechtvaardigingsgronden verwerken we je gegevens?
We verwerken je persoonsgegevens op basis van de volgende rechtvaardigingsgronden:
- om aan wettelijke verplichtingen te voldoen
- als je toestemming hebt gegeven. Goed om te weten; je kunt je toestemming altijd eenvoudig weer intrekken.
- om aan het einde van het (school)jaar te kunnen zien in welk geografisch gebied we actief zijn.
- om de contactgegevens van de school met een gastlesaanvraag te koppelen aan een contactgegevens van de gastdocent.

Hoe borgen we jouw privacy?
Privacy staat bij ons hoog in het vaandel. Het zijn jouw data, dus jij bepaalt. We gaan zorgvuldig met je data om en verkopen het nooit door. Bij de Volksbank hebben we een Privacy Officer en meerdere medewerkers Privacy. Zij zien erop toe dat  de privacyregelgeving- en bescherming worden nageleefd. Deze medewerkers Privacy werken op verschillende plekken in de organisatie en zijn daar aanspreekpunt op het gebied van privacy. De Privacy Officer is de interne toezichthouder en het centrale aanspreekpunt voor de organisatie en de externe toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. We verwerken niet meer persoonsgegevens dan noodzakelijk. En we doen dit alleen voor de doelen waarvoor we deze gegevens verzameld hebben. We bewaren je persoonsgegevens altijd zo lang als dat moet van de wet.

Welke regels gelden er bij de verwerking van persoonsgegevens?
Er is wet- en regelgeving voor de bescherming van persoonsgegevens. Zo geldt voor heel Europa de Algemene verordening gegevensbescherming en in Nederland ook de Uitvoeringswet Algemene verordening gegevensbescherming. Voor bepaalde onderwerpen gelden daarnaast nog specifieke regels. 

Social Media
Op onze website staat een button naar Facebook. Dit Privacy & Cookiereglement geldt niet voor deze social media. Het gebruik van social media is je eigen verantwoordelijkheid. De Facebook button op onze website is uiteraard onze verantwoordelijkheid.

Cookies
Sommige cookies zijn nodig om een website goed te laten functioneren, in te kunnen loggen of om de bestelformulieren goed te laten werken. Met andere cookies kunnen we een website analyseren. Als je voor de eerste keer onze website bezoekt en elke keer daarna als je de cookies verwijderd hebt, vragen wij je om cookies te accepteren. Eurowijs gebruikt alleen functionele en analytische cookies voor
webstatistieken en om bezoeken en kliks te meten.

Kan Eurowijs op basis van cookies weten wie ik ben?
Nee, de cookies die we gebruiken bewaren niet je naam, adres of andere persoonlijke gegevens.

Zijn cookies veilig?
Ja, een cookie is veilig en kan geen kwaad. Cookies hebben niets te maken met computervirussen of andere kwalijke zaken. Cookies kosten je computer geenextra geheugen en maken je computer ook niet trager.

Externe links
Onze website bevat links naar websites van anderen. Dit Privacy & Cookiereglement geldt niet voor deze externe websites. We proberen externe links altijd actueel te houden en naar de juiste websites te laten verwijzen. We zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe websites en de manier waarop daar met je persoonsgegevens wordt omgegaan. We adviseren je altijd na te lezen op welke manier deze externe websites met je persoonsgegevens omgaan.

Wijziging van het Privacy- en Cookiereglement
We kunnen dit Privacy & Cookiereglement aanpassen. Dat doen we bijvoorbeeld als de wet of ons beleid wijzigt. We raden je daarom aan ons
Privacy & Cookiereglement regelmatig opnieuw te bekijken. Onderaan onze website vind je een link naar de nieuwste versie van ons Privacy & Cookiereglement.

Vragen en inlichtingen
Heb je vragen over dit Privacy & Cookiereglement of wil je meer informatie over hoe we jouw persoonsgegevens verwerken?
Neem dan contact op via: info@eurowijs.nl of via:
Eurowijs
Antwoordnummer 4012 (geen postzegel nodig)
3500 VB  Utrecht

Ook voor klachten kun je ons op deze manier bereiken. Je hebt ook altijd het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.