Confetti
Bestel nu het gratis lesmateriaal voor jouw groep! Bestel gratis

Eerste Eurowijsdag een groot succes!

4 november 2016 | Door Hilde Krens Eerste Eurowijsdag een groot succes!

Op donderdag 27 oktober verlieten de leerlingen van Basisschool Klavertje 4 in Oudewater hun schoolplein met een spaarpot én veel nieuwe financiële kennis. Op deze school organiseerden wij namelijk de eerste Eurowijs Dag. Deze Eurowijs Dag was bedoeld om aandacht te vragen voor de noodzaak van financiële educatie in het basisonderwijs.

De aftrap was een interview met Ab van den Heuvel, de directeur van Klavertje 4. Daarna gaven 16 collega’s Eurowijs gastlessen aan de groepen 1 tot en met 8. In de gemeenschappelijke ruimte werd ondertussen een uniek Eurowijs-Geld-Spellen-Circuit opgebouwd. Kinderen konden hier euro sjoelen, geldzakjes vangen, vals geld herkennen en een goudstaaf tillen – waarbij veel kinderen dachten dat we een échte goudstaaf hadden meegenomen…Voor de groepen 6, 7 en 8 was er een heus vragenvuur. De leerlingen, in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, mochten onze collega’s allerlei vragen stellen: wat was jouw eerste bijbaantje, hoeveel pinautomaten zijn er in Nederland en welke wapens gebruiken onze beveiligers? Het werd heel even doodstil, toen Meester Hans en Meester Maurice met ’ja’ antwoordden op de vraag of ze weleens een bankoverval hadden meegemaakt.

Na zo’n succes kan een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Dus ook in 2017 organiseren wij een Eurowijs Dag. Wil jij deze dag winnen voor jouw school? Kom dan naar onze stand op de NOT beurs van 24 tot en met 28 januari 2017. Op onze homepagina kan je hiervoor gratis kaarten bestellen.

Leuk om je daar te ontmoeten!