Confetti
Bestel nu het gratis lesmateriaal voor jouw groep! Bestel gratis

Nieuw schooljaar, nieuw lesmateriaal

21 augustus 2023 | Door Hilde Krens Nieuw schooljaar, nieuw lesmateriaal

Ieder jaar steken we veel energie in het updaten van het Eurowijs lesmateriaal. Want in een snel veranderende wereld is het belangrijk om te blijven vernieuwen en aan te passen aan de snelle digitale ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan de verschuiving van contant betalen naar betalen met je smartphone. En helaas zorgen de nieuwe vormen van geldcriminaliteit er ook voor dat aangepaste voorlichting noodzakelijk is.

Voor en door leerkrachten
Het succes van Eurowijs hangt nauw samen met de feedback die we van de leerkrachten ontvangen. We passen opdrachten aan en laten ze hierna uitvoerig testen door verschillende leerkrachten. Ieder jaar worden we weer verrast door het enthousiasme en de bereidheid waarmee leerkrachten willen meedenken. Dat waarderen we altijd enorm. En ondanks dat het veel tijd kost en er regelmatig correctierondes zijn, we geloven in deze aanpak. Want op deze manier kunnen we garanderen dat de inhoud naadloos aansluit bij de behoeften en verwachtingen van leerkrachten en hun leerlingen.

Nieuwe filmpjes
Filmpjes zijn een krachtig hulpmiddel om specifieke onderwerpen duidelijk uit te leggen en de aandacht van leerlingen vast te houden. We hebben daarom 12 nieuwe filmpjes toegevoegd aan de Eurowijs lessen. Verouderde onderwerpen, zoals het traditionele pinnen met een pincode, zijn bijvoorbeeld vervangen door contactloos betalen. En we zijn ook bijzonder trots op onze samenwerking met de digitale recherche waarmee we drie filmpjes hebben gemaakt over fraudepreventie. In deze filmpjes krijgen de leerlingen waardevolle tips van de politie en dat helpt om bewuster en veiliger met financiële situaties om te gaan.

Feedback: graag!
Eurowijs is en blijft vooruitstrevend op het gebied van financiële educatie, mede tot stand gekomen door de feedback van leerkrachten en reacties van leerlingen. We sporen leerkrachten dan ook altijd actief aan om hun input te blijven delen over het lesmateriaal. Hierdoor blijft het Eurowijs lesmateriaal continu inspelen op zowel de wensen van de leerkracht als de behoeften van de leerlingen. Zo krijgen leerlingen alle kennis om vol vertrouwen hun financiële toekomst tegemoet te gaan!

Ben je leerkracht en wil je ook meedenken met Eurowijs? Stuur me dan een mailtje: hilde@eurowijs.nl Ik kijk uit naar je reactie.
 

Hilde Krens is moeder van twee zonen van 19 en 21 en manager financiële educatie bij de Volksbank. Hilde is initiatiefnemer van het lesprogramma Eurowijs en de kinderwebsite Eurowijskids.nl. Op eigen titel schrijft zij blogs over kinderen en geld.