Confetti
Bestel nu het gratis lesmateriaal voor jouw groep! Bestel gratis

Kinderen spelen de hoofdrol op de Eurowijsdag

11 oktober 2019 | Door Hilde Krens Kinderen spelen de hoofdrol op de Eurowijsdag

Verstandig omgaan met geld, dat thema stond op 10 oktober centraal op de Beatrixschool in Nieuwegein tijdens de jaarlijkse Eurowijsdag, een initiatief van Eurowijs en de Volksbank. Meer dan 30 medewerkers en 20 directieleden van ASN Bank, Regiobank, SNS en BLG Wonen waren aanwezig bij dit speciale evenement. 

Ruim 300 kinderen gingen los in de aula met spellen als Eurosjoelen, de bibberkluis, goudstaaf tillen en de geld challenge. Hilarische momenten, maar vooral ook leerzame. Zo verzorgden de bankdirecteuren alle Eurowijs gastlessen tijdens deze dag. Mooi om te zien hoe de kinderen het hemd van hun lijf vragen. Want, hoeveel zakgeld kregen zij vroeger eigenlijk? “Zakgeld? We kregen niet zomaar geld, zeg! Daar stond altijd een klusje tegenover”, vertelt een van de directeuren. 

De uil in een nieuwe jas
Maar er viel nog iets te vieren. De uil van Eurowijs heeft een nieuwe look dankzij het nieuwe logo. Het was aan de kinderen om deze in de juiste kleuren te schilderen op het 2 x 2 meter canvasdoek. Dat deden ze niet alleen, maar samen met de bankdirecteuren en onder begeleiding van een echte kunstenaar. 

Influencer Hanwe
Nog een hoogtepunt: het bezoek van Hanwe, een bekende influencer en YouTuber. Een leuke anekdote uit zijn jeugd is dat hij als vijfjarige een cadeautje uit mocht zoeken en voor een portemonnee koos. Een vooruitziende blik? Zeker is dat hij met zijn 19 jaar meer dan modaal verdient met zijn Instagram en Youtube kanaal. En hoewel hij toch even vertelde een Tesla te rijden, zei hij ook zeker veel te sparen nu hij zo goed verdient. 

Trots
Ik vind dat we bij Eurowijs met recht trots mogen zijn op zoveel enthousiasme en bevlogenheid van de directie, de medewerkers en alle vrijwilligers. Samen met de kinderen én hun ouders hebben we een topdag gehad. Inclusief leerzame gesprekken tussen ouders en kinderen over zakgeld, sparen en andere geldtips. En zo leerden de scholieren van ons, en wij van hen. Ik geloof in dat samenspel, omdat je alleen goed lesmateriaal kunt ontwikkelen als je weet hoe de belevingswereld van kinderen is. “Dit was de mooiste dag van mijn leven”, riep een meisje vandaag, en daar doen we het voor!

Hilde Krens, moeder van twee pubers van 15 en bijna 18, is adviseur financiële educatie bij de Volksbank en initiatiefnemer van Eurowijs en de kinderwebsite www.eurowijskids.nl. Naast het geven van (financiële) gastlessen op basis- en middelbare scholen is zij vrijwillig dialoogleider bij de Missing Chapter Foundation. Hierbij begeleidt zij dialogen tussen kinderen en directies van bedrijven. Op eigen titel schrijft zij blogs over kinderen en geld.