Confetti
Bestel nu het gratis lesmateriaal voor jouw groep! Bestel gratis

Welkom op onze nieuwe website!

1 juni 2016 | Door Hilde Krens Welkom op onze nieuwe website!

Bij Eurowijs staan we nooit stil. We hebben gesprekken met leerkrachten over nieuwe opdrachten, bedenken nieuwe uitlegfilmpjes en we staan natuurlijk ook heel graag zelf voor de klas. Daar ontdek je pas echt of de nieuwe opdrachten aansluiten bij het niveau van de kinderen. Dat laatste doe ik persoonlijk heel graag. Ik geniet ervan om kinderen bezig te zien en discussies met ze te voeren. En wat is geld dan een leuk onderwerp.

Financiële educatie is belangrijk. Elk schooljaar weer. Kinderen goed leren omgaan met geld is belangrijk voor nu en voor later. Niet ieder kind krijgt thuis het goede voorbeeld waar het gaat om hoe je omgaat met geld en financiën.

Daarnaast wordt de jeugd enorm blootgesteld aan de druk van reclame en verleidingen. Alles kan: het liefst nog morgen de nieuwste smartphone. Zakgeld is leergeld blijft voor mij de beste quote. Laat kinderen het zelf ontdekken en laat ze ook fouten maken door minder verantwoorde producten aan te schaffen van hun zakgeld. Daar leer je van.

De vraag blijft: hoort financiële educatie op school of thuis? Het beste antwoord is natuurlijk: beide! In de praktijk blijkt helaas anders. En scholen? Die moeten al zo veel….. Daarom ben ik zo blij dat wij met deze nieuwe website het Eurowijs lesmateriaal gratis kunnen aanbieden aan alle scholen in Nederland en op deze manier heel veel kinderen leren hoe verstandig om te gaan met geld. Volgens het aloude spreekwoord: Jong geleerd, is oud gedaan.