Confetti
Bestel nu het gratis lesmateriaal voor jouw groep! Bestel gratis

Zie ik je op de NOT?

17 januari 2023 | Door Hilde Krens Zie ik je op de NOT?

Van 24 tot en met 28 januari staan we met Eurowijs op de NOT. De beurs die iedere leerkracht kent en bezoekt om alles te weten komen over de (online) ontwikkelingen binnen het onderwijs. Leerkrachten gebruiken de beurs ook om op zoek te gaan naar lesmaterialen. Ze gaan bewust op zoek naar een specifiek onderwerp maar staan ook open voor nieuwe onderwerpen.

De deelname aan de NOT is voor mij als maker van het Eurowijs lesmateriaal enorm waardevol. Afgelopen edities hebben we met veel leerkrachten gesproken. We horen wat er speelt en kunnen zo het lesmateriaal nog beter laten aansluiten op het onderwijs. Zo hebben we bewust gekozen dat het Eurowijs lesmateriaal ook ingezet kan worden in het speciaal onderwijs. Want voor deze leerlingen is er veel minder aanbod, laat staan over omgaan met geld.

Ook de keuze voor fysiek lesmateriaal is gemaakt vanuit de vraag van leerkracht. Er is tegenwoordig zoveel online lesmateriaal beschikbaar dat de Eurowijs werkboekjes en placemats een welkome afwisseling zijn.

Veel leerkrachten vertellen over de uitdagingen in het onderwijs. Dat de agenda’s bomvol zitten en leerlingen andere aandacht vragen dan jaren geleden. Door deze gesprekken weten we waar de behoefte ligt. Zo werken we met een uitgebreide handleiding zodat de voorbereidingstijd voor leerkrachten minimaal is.

De mix van filmpjes en opdrachten zorgt voor afwisseling tijdens de les zodat ook de leerlingen met een korte spanningsboog actief mee blijven doen.

Het lesmateriaal is een doorlopende leerlijn en voldoet aan de door het Nibud gestelde leerdoelen. De Eurowijs les kan dus prima worden ingezet ter vervanging van een rekenles. Op eurowijs.nl staan alle verschillende lesmaterialen. Naast het fysieke lesmaterialen kan er ook gebruik worden gemaakt van online lessen en downloads zoals rekenbladen, werkbladen en kleurplaten.

En we blijven het herhalen. Het Eurowijs lesmateriaal is gratis. Ook de verzending. Wel willen we je vragen om het gelijk voor de hele school aan te vragen, dat scheelt ons enorm in de verzendkosten.

Heb je een vraag of tip? We gaan altijd graag in gesprek. Laat het weten via hilde@eurowijs.nl of bezoek de Eurowijs stand op de NOT (hal 1, stand B065). Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.