Door een lieve collega werd ik via Facebook gewezen op het feit dat op 5 oktober 2013 (dus 3 jaar geleden!) Eurowijs officieel van start ging. Nu werken we bij Eurowijs bij met een redelijk strakke planning, maar deze mijlpaal (nu al wel genoteerd in 2017) was vergeten in de kalender. Maar deze facebookpost riep veel speciale en bijzondere herinneringen op, dus vandaar een extra blog.
Begin 2013 begon het bij mij te kriebelen. Wat is er in het basisonderwijs aan financiële educatie, wie doet wat en waarom? Onderzoek wees uit: er was financieel lesmateriaal, maar het merendeel was gericht op de groepen 6 t/m 8. Waarom was er niets voor de jongere leerlingen? Ik zag mijn kans, besprak deze en kreeg alle credits.
Dus op 5 oktober 2013 introduceerden wij Eurowijs voor de groepen 3, 4 en 5. Het lesmateriaal werd gecontroleerd door het Nibud en goed bevonden voor de leerdoelen voor deze leeftijdsgroepen. Eindelijk was er ook financiële educatie voor de jongere leerlingen in het basisonderwijs. Scholen blij, leraren blij dus ook wij blij!
Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Naar aanleiding van reacties, aanvragen en opmerkingen van meerdere kleuterjuffen (sorry kleutermeesters) hebben we ook Eurowijs voor groep 1-2 ontwikkeld. Daarna volgden al snel de groepen 6, 7 en 8. We hebben dus nu lesmateriaal voor alle groepen van het basisonderwijs. GRATIS, gewoon helemaal voor niets!
Ik ben mijn werkgever dan ook enige dank verschuldigd. Het idee kwam destijds van mij, maar zij hadden het vertrouwen en de middelen om dit te kunnen genereren. En zij hebben nog steeds het vertrouwen. Ik ben blij, dankbaar en enorm trots dat we dit kunnen doen!